Ndarja e prones ne baze te trashegimise.

Arben ISAKU

Mar, 09/20/2011 - 07:23

Me thene te drejten keto pronat po na morin shpirti)) ideja ne rastin konkret eshte qe me vdekjen e gjyshes suaj duhet te celej testamenti ne momentin qe do te celej testamenti problemi eshte i zgjidhur ne sensin qe ne testament me sa kuptoj ndahet shtepia midis xhaxhait tend dhe babait tend, dhe ky eshte vullneti i testamentit do apo sdo ti. nga ana tjeter ekziston edhe rezerva ligjore qe i jep te drejte dhe trashegimtareve te tjere ligjore, psh nuk duhen perjashtuar te miturit...pra nese ne momentin e krijimit te testamentit ka pasur ndonje femije te mitur atehere testamenti mund te goditet per pavleshmeri, por nga info qe jep eshte e paqarte mosha e trashgimtareve etj etj

per info: Studio Ligjore Zeqja-Isaku.

Babai im dhe vellai i tij banojne ne nje ndertese ku jane dy hyrje ne krahe te kundert dhe nje faqe muri te perbashket.Nga ana e babait tim ka edhe terren me shume se nga krahu tjeter.Ne vitin 1995 gjyshja ime la me testament kete objekt ne emer te te dyve.Ne kete vit familja e babait tim perbehej prej 8 vetash,kurse i vellait te tij vetem ne dy,perfshire gjyshen.Ne vitin 1996 ishte vetem,sepse gjyshja vdiq.Tani xhaxhai im pretendon qe te ndahet cdo gje pergjysem.Si thoni a ka te drejte apo jo.o prona ndahet ne baze te familjareve qe kane qene ne vitin qe u be testamenti?Pres pergjigjen tuaj.Faleminderit!