Trashegimia

Babai im eshte adoptuar nga xhaxha i tij sipas nje ligji te parlamentit shqiptar 19.5.1948 “Mbi adoptimet” pa ndryshuar atesi dhe memesi biologjike dhe ka jetuar me prinderit biologjik gjithmone por ne certifikate del i adoptuar tek xhaxhai por me atesi me memesi te prinderve bilogjik por thote ne kllapa tek cerfitikata e xhaxhait (i biri) per babain tim. Ne gjendjen civili nuk gjenden asgje per adoptimin ne kete vit vetem se ka lene shenimin e mesiperm. Nuk gjendet asnje edhe nje akt adoptimi qe sipas ligjit te atyre viteve eshte bere nga komiteti ekzekutiv i atyre koheve .
Xhaxhai para se ta adoptonte eshte ndare nga gruaja qe ne 1935
duke pasur nje femije dhe tere trashegimine ja ka dhene vellait pra babait bilogjik te babait tim. Sipas 19.5.1948 “Mbi adoptimet”. Të drejtat dhe detyrat ndërmjet të birësuarit dhe të paslindurve të tij, nga njëra anë, dhe gjinisë së tij, nga ana tjetër, nuk pushojnë si edhe adoptuesi kur ka nje femije trashegimia kundrejt te adoptuarit mund te kufizohet deri ne heqjen e plote.
Kam para ne arshivat e komitetit ekzekitiv per aktin e adoptimet
dhe nuk e gjejne. Sepse 19.5.1948 “Mbi adoptimet”. thote se eshte be nje akt adoptimi.
Kur vjen puna per trashegimine vellezerit e babait thone se ti nuk ke te drejte per asgje nga babai bilogjik sepse je i adoptuar.
Te lutem ne qofte se ke mundesi me konsulto per ndonje gje nga ana juridike